Tesztelje tudását Ön is!

Töltse ki a tesztet, majd kattintson a “Teszt értékelése!” gombra!

Minden teszt kitöltése során változnak a kérdések!
(Programunk véletlenszerűen kiválaszt az adott témakörhöz tartozó adatbázisunkból 10 kérdést, ezért minden feladat sor más, érdemes több alkalommal kitölteni a tesztsort, sokat lehet tanulni ezzel a módszerrel is!)

Segítse munkánkat!

Küldje el tesztkérdés ötleteit (kérdés – 1 jó – 2 rossz válasz formátumban)!

Szakértői átolvasást követően feltöltjük adatbázisunkba,
reményeink szerint nagy segítséget nyújt a felülvizsgáló Kollégáknak.
E-mail címünk: okvi@okvi.hu
Segítségüket köszönjük!

Tesztkérdések - Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálóknak

1) A „védelem a táplálás önműködő lekapcsolásával” hibavédelmi (érintésvédelmi) mód TN és TT rendszer esetén milyen hibákból eredő áramütés ellen véd?
2) Szabványossági felülvizsgálat minősítő iratának záradékában hogyan határozná meg a következő időszakos vizsgálat idejét?
3) Mi az I. érintésvédelmi osztályú készülék fő jellemzője?
4) Egy faipari üzemben szabványossági felülvizsgálatot végeznek. A villamos elosztószekrényben egy körfűrészgép csatlakozása In=16 A-es olvadóbiztosítókat és egy In=25 A-es I n=100 mA-es áram-védőkapcsolót szereltek. A hurokimpedancia mérésének kiértékeléséhez melyik kioldó szervet veszi figyelembe?
5) Miért veszélyes és tilos a nagyfeszültségi hálózat zárlatos fémoszlopánál az azt elengedni képtelen áramütött megközelítése mentési célból?
6) Egy, a környezet elszigetelése hibavédelmi (érintésvédelmi) móddal rendelkező helyiség felülvizsgálatához mely eszköz szükséges a felsoroltak közül?
7) Egy villamos elosztószekrény leválasztott áramkörének feszültség nélküli állapotát mely eszközökkel ellenőrizheti?
8) Hurokimpedancia mérése során megállapítja, hogy a megengedettnél nagyobb értéket egy, a fázisvezetőben lévő laza kötés okozza. A megbízási szerződése az észlelt hibák megszüntetéséről is szól. Mit kell tennie?
9) A felsoroltak jogszabályok közül melyek rendelkeznek a hibavédelmi ( érintésvédelmi ) ellenőrzések gyakoriságáról?
10) Hol vannak leírva az áramütött műszaki mentésének követelményei?